Over mij - Sofiana.nl

Mijn speurtocht naar wijsheid

Ik deed ook mee in de ratrace. Jarenlang. Ik deed alsof er niks aan de hand was en ging maar door, speelde mijn rol in ‘picture perfect’. Cum laude afgestudeerd, superdun en een goede en megadrukke baan. Ik deed mee, net als iedereen (althans, dat dacht ik toen nog). Terwijl ik vanbinnen steeds meer een beetje dood ging. Een beetje erg dood ging. Tot ik niet meer kon. Mijn lichaam niet meer kon. Twee burn-outs, diverse zware depressies, anorexia, boulimia, zelfbeschadiging, een jaar psychiatrische dagbehandeling en heel veel medicatie en afkicken van medicatie verder, weet ik nu: 

IK KAN HET NIET!

Ik kan niet zo leven als iedereen. Ik kan niet doen alsof ik perfect ben, terwijl ik dat niet ben. Ik kan niet werken omdat het moet. Ik kan niet (niet) eten, omdat het gezonder zou zijn. Ik kan niet sporten omdat ik calorieën moet verbranden. IK KAN HET NIET! Als ik dat weer volg, wil ik dood. Dan wil ik niet meer leven, omdat het me zó’n ellendig gevoel geeft.

Ik wil dansen, ik wil zingen, ik wil verbinden, ik wil lekker gek doen,  ik wil elke dag doen wat IK wil, eten wat ik wil,  ik wil volgen waar mijn hart me naartoe brengt, ik wil lopen waar het universum me heen wijst, ik wil overvloed in mijn leven laten stromen op manieren die mijn hoofd nooit had kunnen bedenken. Ik wil VRIJ zijn. Vrij zijn van alle belemmerende overtuigingen, al het streven, al het controleren.

Ik KAN het niet is overgegaan in ik WIL het niet meer. Nooit meer. Ik wil mijn eigen speurtocht lopen. Ontdekken wat ík echt wil. En geloven, vertrouwen en me volledig overgeven aan de leiding van het universum. Zonder zekerheid, zonder te weten of ik dan wel rond kan komen, of ik wel gezond zal zijn, of wel geliefd zal zijn. Ik pas ervoor. Ik pas voor al die MEGA belemmerende overtuigingen die we allemaal van jongs af aan mee krijgen en kies voor míjn eigen waarheid. Liefde, verbinding, overgave en vertrouwen. Omdat ik diep vanbinnen weet (dit is een diep, innerlijk oerweten, héél anders dan rationele overtuigingen van de mind) dat alleen die overgave, alléén het stoppen met streven en alle zekerheden en controle opgeven, alléén dat me alle overvloed, geld, welzijn, liefde en gezondheid kan geven waar ik zo naar verlang.

Ik wil LEVEN en nóóit meer streven. Nooit meer moeten, nooit meer ploeteren, nooit meer lijden en strijden. Ik wil elke dag liefhebben, ik wil plezier hebben, ik wil lachen en ik wil huilen en alles mogen voelen.. Ik wil bij mijn kinderen zijn als ze opgroeien en ik wil mijn creativiteit laten stromen wanneer ik de inspiratie voel. 

Dat betekent een compleet nieuw leven. Een ongebaand pad lopen. MIJN pad lopen. Anders dan die van jou, anders dan die van iedereen. En dat is ENG. Dat is retespannend. Maar ook zó bevrijdend en ontspannen. Dit is wat de speurtocht is: een zoektocht naar JOUW ware leven. Het volgen van je hart, je ziel, je source en je laten leiden door het universum, in plaats van je hoofd, vol belemmerende overtuigingen en tekortgedachten. 

Want ik weet zeker: als we dit zouden leren op school, om te voelen wat we écht willen, te voelen dat we áltijd gedragen worden en te leren dat je kunt manifesteren wat je wilt door het NU al te vinden. IN jou, in wie je NU bent….dan zou de wereld er zó veel mooier, vrijer en vredelievender uitzien.
Dus, speur je mee? 

E-book 'Op zoek naar wijsheid'

Aan het begin van mijn ‘speurtocht’ (little did I know dat het ooit écht een speurtocht zou worden) schreef ik dit e-book. Over mijn reis van eetstoornis, depressie en burn-out naar VRIJ eten, voelen en leven. Extreem kwetsbaar, ik deel álles zonder filter. Het écht verhaal, achter picture perfect, dwars door de schaamte heen. De grap is dat het e-book ZO vol wijsheden zit dat ik er nog steeds elke keer van leer als ik het lees. Want denk maar niet dat ik er al BEN, óók (juist) voor mij blijft het een speurtocht om het te LEVEN. De vrijheid, het vertrouwen, de overgave, de liefde. 

Fun facts about me

Even los van mijn speurtocht so far, hier nog wat leuke feitjes die laten zien wie ik óók ben en altijd ben geweest:

– Ik dans en zing elke dag door de kamer. Met of zonder mijn man Martijn en Tainn en Lóa, onze kids. Als ik dat niet doe word ik cranky en manifesteer ik moeiteloos een boel poep (en niet alleen in luiers ;-)).. 
– Ik zorg bijna fulltime voor Tainn en Lóa, omdat ik niet meer geloof in de scheiding privé-werk. Ik lééf de vrijheid (en voor mij betekent dat: zoveel mogelijk met mijn kids zijn). Zonder streven, to do lijstjes en moeten. Hoezo ‘moet’ je 8 uur per dag of zelfs 80 uur per week werken om geld te verdienen  of succesvol te zijn? Het is een grote illusie waar je niet in hoeft te geloven en ab-so-luut niet aan hoeft te gehoorzamen. 
– Mijn grote passie is onderwijs en wetenschap. Ik ben ‘Master of Science’ in de orthopedagogiek en heb voor de klas gestaan , maar aangezien ik als student of LIFE en zelfbenoemde ‘Transformational Teacher’ inmiddels door schade en schande heb geleerd dat onderwijs in de praktijk vaak betekent WEG gaan van wie je werkelijk bent, teach ik nu in mijn business hoe je juist weer kunt ONTLEREN wat jou niet helpt, zodat je weer kunt her-inneren wat écht belangrijk is, zoals waarom je hier bent en hoe je écht VRIJ kunt leven. 
– Oja, dat betekent niet dat ik nooit meer leer, ik investeer continu in opleidingen en mijn eigen ontwikkeling. Zo heb ik afgelopen jaren diverse trainingen gevolgd over de universal laws en manifesteren  en heb ik zelfs nog wat  ‘diploma’s’ behaald als Transformatiecoach, Vrij Eten Coach en Geboorte in Kaart professional. 
– Wist je trouwens dat ik elke dag ijs eet? Ook in de winter? En dat terwijl het nog niet zo lang geleden is dat ik zelfs geen kauwgom meer at omdat er calorieën in zaten…

Pas als je stopt met zoeken naar goedkeuring, bevestiging of het perfecte plaatje, kun je vinden wat je zo nodig hebt. Liefde, vertrouwen, vrijheid. Ze zijn er al. IN jou.

Annika Sofiana