Over mij - Sofiana.nl

Ik ben Annika Sofiana
en ik ben vrijer dan ooit.

Een paar jaar geleden brak ik vrij uit een werkelijkheid die nooit de mijne bleek te zijn geweest. Ik ont-dekte dat bijna alles wat ik had geleerd (zelfs, of juist wat ik leerde aan de universiteit) een grote boel shit was en vooral: dat ik een gigantisch zelfhelend vermogen had en dat niet ik, maar mijn omgeving ziek was (!). Waar artsen en mijn eigen opleiding me vertelden dat ik misschien wel nooit echt van die eetstoornis (of depressie, of angststoornis, of zelfbeschadiging), laat staan van medicatie af zou komen, bleek dat helemaal niet waar te zijn.

Er ging letterlijk en figuurlijk een nieuwe wereld voor me open. En dat wilde ik delen! Ik ontwikkelde diverse online trainingen over vrij eten, manifesteren en de universele wetten (die vind je hier).

Ik dacht dat ik wist wat vrij leven was. Tot medio 2020.

In mij begon het te borrelen en vuren. Ik voelde een diep ‘niet pluis gevoel’ en merkte dat ik wéér bij mezelf, mijn intuïtie en mijn innerlijke weten en niet te vergeten: mijn weten- en weZenschappelijke kennis over kwantumfysica wegging als ik zou ‘gehoorzamen’. Nooit eerder werd ik zo uitgedaagd in het eren van mijn eigen-waarde(n) en de wetten van de natuur. Ineens was alles waar ik voor stond, leefde en diep in geloofde radicaal, ongehoord en zelfs verboden.

Ik schrijf, dicht en podcast nog steeds over een echt vrij leven (bijvoorbeeld hier), net als de jaren hiervoor. Alleen pas nu begint het te dagen. Wat vrijheid werkelijk is. Hoe ik óók afgelopen jaren eigenlijk helemaal niet vrij leefde.

Het was toen, dat ik me besefte: we zijn vrijer dan ooit. Alles mag en alles kan nu. Júist nu alles openbreekt.

Ik ben betrokken bij diverse initiatieven samen met anderen die de noodzaak en de urgentie voelen om het ‘vrijer dan ooit’ gevoel te belichamen en te leven in een nieuwe, echte samen-leving. Wil je hier meer over weten, stuur me dan een berichtje op info@sofiana.nl .

PS: van mij mogen mijn papiertjes en status in de prullenbak, maar voor de liefhebber: ik ben in 2012 cum laude afgestudeerd aan de VU (klinische orthopedagogiek, MSc), heb in 2018 de Vrij Eten coachopleiding afgerond en ben sinds 2020 ‘geboren professional’ door de afgeronde opleiding van ‘Geboorte in Kaart’.

Sofiana.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches