Hart onder de riem - Sofiana.nl
voel je je alleen & moegestreden in deze uitdagende tijden?
Ik bied je graag...

Een ♥️ onder de riem

stel jouw vraag of vertel waar je tegenaan loopt
ontvang binnen 2-3 werkdagen een persoonlijk hart onder de riem:
een audio boodschap van 20-30 minuten, volledig op jou afgestemd
Currency of care: betaal op basis van minimale donatie ♥️

Stap uit de angst en de verdeeldheid en IN de vrijheid en verbinding.

Her-inner waarom je juist nu hier bent en waarom je nodig bent.

Zet jezelf vrij van alles wat je tegenhoudt om écht jezelf te zijn.

Wanneer is een 'hart onder de riem' iets voor jou?

 • Je bent een dappere, eigenwijze en gevoelige ziel met een knapzak VOL dromen, verlangens en hoop voor een nieuwe, vrije toekomst met overvloed voor iedereen en harten vol liefde overal.
 • Je voelt haarfijn aan dat er ‘iets’ niet klopt aan de huidige situatie waarin vooral angst en verdeeldheid wordt gezaaid en het normaal lijkt om weg te gaan bij onze natuur en ons zelfhelend vermogen te wantrouwen.
 • Als je om je heen kijkt in de wereld van vandaag weet je soms niet waar je het zoeken moet, omdat het zó ingaat tegen jouw wezenlijke gevoel.
 • Je merkt dat er weinig mensen zijn die jouw gevoel delen, waardoor je aan je eigen gevoel gaat twijfelen en vaak weggaat bij jouw natuurlijke instincten.
 • Soms weet je niet meer wat je nu echt voelt, wat werkelijk waar is en wie je nog kunt geloven.
 • Het lijkt wel of niemand je begrijpt, je voelt je op tijden intens eenzaam, wanhopig, diep verdrietig of razend boos omdat je het gevoel hebt dat je vrijheid wordt afgenomen, niet snapt waarom zoveel mensen dit niet zien en/ of omdat je het ongelooflijke leed voelt dat plaatsvindt achter gesloten deuren, gemaskerde gezichten en gemedicaliseerde gezondheid. Misschien voel je je depressief, ga je (weer) rommelen met eten of andere verslavingen en misschien voel je soms zelfs wel eventjes het verlangen om er niet meer te zijn.
 • Je bent bang voor waar de wereld nu in rap tempo heen lijkt te gaan en vraagt je af wat je zelf kunt doen en of het überhaupt wel zin heeft wat jij doet.
 • Je bent een kei in jezelf aanpassen, kleiner maken en ‘maar gewoon doen zoals het hoort’, terwijl je ondertussen, ergens onder de angst en de verwarring, héél duidelijk voelt dat dit niet klopt met wie je werkelijk bent.
 • Je bent eigenwijs, hebt een eigen mening en je wilt niet langer achter de massa aanlopen. Je bent eraan toe om dingen op JOUW manier te gaan doen, ongeacht wat anderen daarvan vinden.
 • Je verlangt naar een simpeler, liefdevoller en zingevend bestaan in overvloed en ultieme gezondheid, in verbinding met elkaar en de natuur en zonder opgelegde ‘regels’, voorwaarden en ‘hoe het hoort’.
 • Je hebt het gevoel dat je veel gelukkiger, gezonder, vrijer en véél meer jezelf kan en mag zijn.
 • Je durft het bijna niet toe te geven,  maar stiekem weet je best dat wanneer jij gaat leven zoals je écht bent je niet alleen zélf veel happier & gezonder wordt, maar ook héél veel kunt betekenen voor de mensen om je heen en de toekomst van deze aarde.
 • Je voelt dat het de hoogste tijd is om ein-de-lijk voor jezelf te kiezen, je stem te laten horen en te gaan leven zoals je écht bent. Je voelt dat je iets te brengen hebt en dat je hier niet voor niets nu bent.

Maar…dat ellendige stemmetje in je hoofd houdt je tegen.

 • Je voelt je onzeker over jouw intuïtieve wijsheid en bent continu bang dat ‘ze’ misschien toch gelijk hebben en dat je het verkeerd doet, afgewezen of misschien zelfs aangevallen zult worden.
 • Je laat jouw humeur en eigenwaarde bepalen door wat anderen van je vinden of hoe zij tegenover de huidige omstandigheden staan als dat anders is dan wat jij diep van binnen voelt.
 • Je vraagt je af of het gepieker, de behoefte aan verdedigen of de pure angst ooit écht zullen verdwijnen, of dat je het weg moet drukken en gewoon moet doen ‘zoals iedereen’.
 • Soms wil je mensen wel door elkaar schudden om ze te laten zien wat jij ziet en ga je volledig in de ‘overtuig-stand’, wat alleen maar frustratie, verdeeldheid en pijn oplevert voor beide partijen.
 • Ondanks het verlangen om bij je eigen gevoel te blijven, ga je toch elke keer weer weg bij jezelf en jouw natuurlijke impulsen, door niet te zeggen wat je voelt en jezelf in te houden en aan te passen.
 • Je verlangt zó intens naar wezenlijke vrijheid, maar voelt je machteloos nu steeds meer vrijheden worden ingeperkt.
 • Je vindt het idee van vrij en soeverein leven mega interessant, maar bent bang dat het niet voor jou zal werken, dat het in deze tijd niet mogelijk is, dat je anderen pijn zult doen of dan volledig alleen zult achterblijven, of misschien wel dood zult gaan.
 • Je vindt het super lastig om de controle vanuit je hoofd écht los laten en op je hart en wezenrijke gevoel te vertrouwen, waardoor je jezelf én de volledige wereld weerhoudt van moeiteloos, vrij en écht wezenlijk samen leven in een nieuwe wereld. Een wereld die jij mede mogelijk maakt.

Als je een ‘hart onder de riem’ aanvraagt, beschrijf je kort voor mij waar je tegenaan loopt. Ik zal dan persoonlijk op jou afstemmen en je ontvangt binnen 2-3 werkdagen een persoonlijke audio-boodschap (20-30 minuten) vol moed, hoop, liefde, (h)erkenning van jouw gevoelens en natuurlijk: wat je nu concreet kunt doen.
Je bent geboren voor deze tijd. Her-inner waarom je hier bent. De toekomst is positief.

Another world is not only possible, 
she is on her way -
On a quiet day,
I can hear her breathing

-Arundhati Roy-​

Wat anderen zeggen over mij...

Ik voel me meer verbonden, vol vertrouwen en veerkrachtiger dan ooit tevoren. Ik ben niet langer alleen. Op een onwijs praktische manier heeft Annika mij geleerd bij mezelf terug te komen en te blijven. Alles kan vanuit rust, vertrouwen en plezier. Als je het voelt, doe het. Het klopt. De rest komt vanzelf.
Shirley
Annika geeft je de moed om door te gaan.
Een mooi mens, met een hart van goud!
Marion
Ik ben zó dankbaar dat ik Annika heb gevonden! Ze verwoordt dingen op een manier dat het bij mij binnenkomt. 
E.

Een hart onder de riem, wat is dat?

Eerst even iets over de herkomst van deze uitdrukking, zoals beschreven op de website van Onze Taal: “De uitdrukking ‘een hart onder de riem steken’ komt uit het soldatenleven. Hart staat voor ‘moed’ en de riem was een band die schuin over de borst liep. De soldaat die onder die riem geen ‘hart’ of moed heeft, kan niet dapper vechten. Er moet dan wat hart/moed onder de riem aangebracht worden. Het hart (dus: de moed) wordt als het ware ‘in het lichaam gestopt’ van de soldaat die er gebrek aan heeft.”
Natuurlijk gaan wij niet vechten, niet op de manier zoals we die kennen uit onze gewelddadige en oorlogszuchtige recente geschiedenis én heden. Ik noemde mezelf lange tijd een ‘vrijheidsstrijder’, maar ook dat klopt eigenlijk niet. Want vrijheid hoeven we niet te bevéchten, we hoeven het alleen maar te ZIJN. Te her-inneren dat we wezenlijk altijd vrij zijn geweest. En dat niemand ons tegen kán houden of kan vernietigen op het moment dat we vanuit die wezenlijke vrijheid en pure liefde gaan leven.

Zoals ik het nu ervaar is er wel degelijk een ‘leger’ en er zijn ‘soldaten’. Een ‘army of love’ is zich aan het verzamelen en slaat de handen, of beter gezegd: de harten en de moed ineen. En de soldaten? Dat zijn wíj. Wij staan sterk en fier rechtop. Wij vechten niet, we strijden niet. We staan sterk en daadkrachtig, volledig geweldloos en vanuit pure liefde. En we kijken. We kijken met de ogen van bron naar de wereld. Naar álles in de wereld. We brengen alles terug naar het nulpunt, hier en nu in ons hart. En met onze blikken gevuld met pure liefde, transformeren we situatie voor situatie en creëren we in dit huidige moment de toekomst van morgen. En dat is gi-gan-tisch uitdagend. Want ondanks dat wij niet vechten, worden we wel bevochten. Ondanks dat wij niet strijden, worden we wel bestreden. En ondanks dat ons licht nooit kan doven, wordt er alles aan gedaan om ons te doen geloven dat dit wél zo is. En precies daarom kunnen wij allemaal, als liefdevolle soldaten van het liefdesleger, wel eens een hart onder de riem gebruiken. Moed, om te doen wat nodig is en waarvoor we hier zijn gekomen. Met een persoonlijk hart onder de riem, hoop ik je exact dát mee te kunnen geven. Om, zoals de uitdrukking oorspronkelijk ook zegt, letterlijk moed ‘in je lichaam te stoppen’, wat in dit geval betekent dat jij in de bespiegeling een her-innering vindt, waardoor lang vervlogen kennis, wijsheid en kracht wordt geactiveerd die in jouw lichaam verborgen ligt.

christopher-beloch-P2fBIamIbQk-unsplash
Waarom een hart onder de riem van mij?
 • Ik weet waar ik over praat als het gaat over mezelf vrijzetten van angst en controle en écht vrij vanuit bronverbinding leven. Ik genas afgelopen jaren van anorexia, boulimia, zelfbeschadiging en depressie en leef nu al jaren volledig medicijnvrij. Ik dacht dat ik na al die jaren wel wist wat vrij leven betekende, but little did I know. Vanaf de hele situatie die in 2020 ontstond, ben ik mezelf wederom keihard tegengekomen. Ik heb héél veel diep liggende programmeringen moeten vrijzetten om te ont-dekken wat vrijheid wezenlijk betekent. Ik heb first hand ervaren hoe het is om in deze huidige tijd mijn eigen principes van vrij leven, die ik al jaren teach, écht te eren. Want teachen en spreken over vrijheid is één ding, het ook echt léven is hele andere koek op het moment dat je eigen intuïtie volgen betekent dat je dan iets doet wat tegen de status quo in gaat, wat heel veel mensen tegen de haren instrijkt en wat ervoor kan zorgen dat je gecensureerd, afgezeken, aangevallen of door dierbare mensen dichtbij afgewezen wordt. Het is vrij leven 3.0. En juist daarom geef ik jou heel graag een hart onder de riem. Júist nu is het nodig om onze rug recht te houden en niet te buigen voor angst. Om ons hart grootser dan groots open te zetten voor liefde. En om onze bronverbinding sterker dan ooit te maken. Alleen in samenkracht creëren we de toekomst die we willen zien.
 • Ik ben niet alleen ervaringsdeskundige, maar weet wat ik doe om jou écht verder te brengen. Ja, ik ben netjes en officieel geschoold, ik ben ‘Master of Science’ in de orthopedagogiek en ben opgeleid tot Vrij Eten Coach en Transformatiecoach. Maar véél belangrijker dan al die papiertjes, is wat ik afgelopen jaren heb ont-dekt toen ik in de leer bij mezélf ging als ‘Master of ZIJNS’. Want wezenlijk vrij en soeverein leven kun je niet leren, dat kun je alleen ZIJN. En daarvoor moet je héél veel ont-leren, zéker als je zoals ik cum laude bent ‘geprogrammeerd’ aan de universiteit. 
 • Ik ben écht en onvoorwaardelijk eerlijk. Vraag je een hart onder de riem aan, dan krijg je mij zoals ik ben, zonder opsmuk. Geen perfecte plaatjes die je alleen maar onzeker maken, maar ook geen sugarcoating. Ik zeg waar het op staat en ga niet mee in alle excuses van jouw ego, want daarmee help ik je niet verder. Ik ben niet perfect en ik heb niet dé waarheid. Ik ben ook maar een mens van vlees en bloed, die met bloed, zweet en héél veel tranen (gelukkig steeds meer van pure gelukzaligheid!) haar eigen-wijze weg probeert te vinden in een tijd waar overal mijnen, valstrikken en misleidingen liggen. Het enige wat ik doe, is vanuit die hartsverbinding delen met jou. En juist die vergeten verbinding her-inneren en activeren is zo belangrijk. Écht authentiek en eerlijk wezenrijk Zijn. Door dat aan jou terug te koppelen, kun je je éigen bronverbinding hieraan spiegelen en her-inneren.

Een hart onder de riem is
voor jou als je...

 • ...er klaar voor bent om je Ziel te horen zingen en niet meer te luisteren naar angst.
 • ...een hart onder de riem kunt gebruiken om uit de polarisatie te stappen en IN jezelf.
 • ...bereid bent om door de weerstand van je hoofd te breken en álles te vergeten wat je dacht dat 'waar' was (ook als dat in het begin heel oncomfortabel is).
 • ...bereid bent om eindelijk te gaan doen waarvoor je hier op aarde bent.
 • ...snapt dat ik niet 'het' antwoord heb, maar JIJ wel. En dat ik je enkel help her-inneren aan die oneindige intelligentie diep in jou.

Een hart onder de riem is NIET voor jou als je...

 • ...vast wilt houden aan een bepaalde stroming/ overtuiging/ leer/ denkbeeld omdat het makkelijker en meer comfortabel is dan je éigen waarheid te volgen.
 • ...koste wat kost wilt vasthouden aan angst en ego of nog erger: ándermans ego aan het roer van je leven wilt laten.
 • ...1:1 coaching of therapie verwacht (je ontvangt één audio per keer, wil je nog meer ondersteuning dan vraag je een nieuwe aan).
 • ...van mij verwacht dat ik alle antwoorden heb of het werk voor jou zal doen en niet bereid bent het innerlijk werk te doen om de enige échte antwoorden IN JOU te vinden.
 • ...wilt dat alles blijft zoals het is en/ of niet bereid bent om er vol voor te gaan.

Vraag hier jouw '♥️ onder de riem' aan!

Hart onder de riem

♥️
 • Stel per mail jouw vraag of vertel waar je tegenaan loopt.
 • Binnen 2-3 dagen ontvang je een persoonlijke audio van 20-30 minuten.
 • Als je betaalt, ontvang je direct een bevestigingsmail met verdere instructies.
 • Bonus: Gratis afstemming 'Oplossen in je hart' van ±20 minuten.
 • Currency of care♥️: bepaal zelf hoeveel je betaalt.

Veelgestelde vragen

Een persoonlijke afstemming betekent dat ik in volledige afstemming met mijn bronverbinding jouw vraag/ verhaal lees. Vervolgens vertel ik vanuit diezelfde bronverbinding wat er door mij heen komt. Ik ga je niet op afstand healen en ik ben geen waarzegger of channelaar. Ik ga niets aan jouw energieveld toevoegen of er iets uithalen. Het enige wat ik doe, is vanuit mijn eigen, pure Zijnsfrequentie afstemmen op jou en vanuit daar delen wat er gedeeld mag worden. Op die manier zal er bij het luisteren van mijn woorden diep binnenin jou een her-innering geactiveerd worden aan jouw eigen bronverbinding, waardoor je zélf jouw zelfhelende vermogen en bronverbinding weer sterker kunt gaan belichamen en vanuit die verbinding steeds meer kunt gaan ervaren hoe je op ieder moment zélf het command kunt geven om de diepliggende kennis en wijsheid die verscholen ligt in je al jouw cellen te activeren.

Nee, zeker niet! Of je vraag nu gaat over eten, liefde, werk, geld of concreet over de maatregelen en hoe je je daartoe moet verhouden maakt niets uit. De verbindende vraag is: hoe kun je écht leven zoals je wezenlijk bent? Vrij en soeverein. We leven allemaal in deze tijd en we lopen allemaal op onze eigen manier tegen grenzen, moeilijkheden en frustraties aan. Waar het over gaat is dat deze tijd uniek is, omdat we (hoe gek dit ook klinkt) nog nooit zo vrij zijn geweest. Het is nu voor ons állemaal mogelijk om te herinneren wie we werkelijk zijn en alle informatie en coderingen in onszelf te activeren om onszelf vrij te zetten van programmeringen, conditioneringen, angst en controlelagen. Dit is de tijd waarvoor je geboren bent. En waar jouw hoofd je ook mee afleidt, het is tijd dat jij met hart en ziel weer de leiding gaat nemen. Daar zijn de hart onder de riempjes voor bedoeld.

Dat kan zeker. Ik wil je aanraden om van tevoren even goed af te stemmen, zodat je vraag of waar je tegenaan loopt zoveel mogelijk vanuit je hart komt en niet vanuit je hoofd. In de bevestigingsmail die je na bestelling ontvangt, staat alles duidelijk uitgelegd. Mocht je na ontvangst van de ‘hart onder de riem’ nog meer vragen hebben, dan kun je opnieuw een ‘hart onder de riem’ aanvragen.

Wil je heel graag 1 op 1 met mij werken, boek dan een ‘Inborn Freedom sessie’ om jezelf vrij te zetten van belemmerende patronen die al ontstaan zijn tijdens jouw allereerste dagen, weken en maanden. Veel van de belemmeringen waar je in deze uitdagende omstandigheden tegenaan loopt, vinden hier hun oorsprong. De ‘hart onder riempjes’ zijn bewust niet in een live 1 op 1 format gegoten, omdat er dan vaak allerlei verstoringen van ons hoofd doorheen lopen. Op deze manier kan jij je helemaal focussen op wat je écht wilt vragen en kan ik me helemaal afstemmen op wat er écht geantwoord mag worden. En het antwoord is áltijd liefde.

We zijn hard op weg naar een prachtige nieuwe werkelijkheid waarin geld een totaal andere betekenis zal hebben dan we gewend zijn. Dit is een tussenstap, totdat we zó wezenrijk verbonden zijn dat we een energetische uitwisseling van liefde kunnen doen. Tot die tijd en tot we met die liefde ons brood kunnen kopen, bied ik je graag de gelegenheid om zelf te kiezen hoeveel je betaalt. De hoeveelheid maakt niets uit voor de kwaliteit van de afstemming die je ontvangt. Het ‘voor wat hoort wat’ schuld-schaarste systeem is nu júist waar we bij aan het wegbewegen zijn, op weg naar een nieuwe werkelijkheid. Wil je na afloop nog een ‘top up’ sturen, dan kan dat altijd via ‘donaties’ in het menu op mijn website.

Stuur me een mailtje op info@sofiana.nl. Ik reageer binnen 2-3 werkdagen.