Vrij eten tijdens de feestdagen! - Sofiana.nl

Eten en de feestdagen gaan hand in hand. Prima. Lekker. Niets mis mee.
Maar wat wél mis is, is dat diëten en feestdagen net zo hand in hand gaan.

‘Hoeveel boter zou hierin zitten?’

Je zit nog geen minuut aan de kerstdis met je familie of de dieetpraat en fatshaming gaat al over tafel heen:

‘Na de feestdagen gaan we wel weer gezond doen.’
‘1 januari begint m’n nieuwe dieet.’
Of: ‘Nee voor mij geen toetje hoor, ik kom al aan als ik er naar kijk!’

Grote kans dat je net zoals het merendeel van de mensen het ‘vreetfestijn’ tijdens de feestdagen beleeft op één (of alle) van de volgende manieren:

 • Bij elke gang, elk koekje en elke suikerkorrel die je aangeboden krijgt heb je een HELS dilemma in je hoofd: ‘Zal ik wel of niet, wat komt er nog aan en ‘Hoeveel boter zou ze gebruikt hebben?’
 • Ondertussen ben je totaal niet bezig met wie er allemaal aan tafel zitten en wat ze te vertellen hebben, omdat je in jouw hoofd continu getallen invoert voor de ingewikkeldste som sinds tijden op jouw interne calorieën-calculator.
 • Je bent je continu bewust zijn van je lichaam en vergelijkt het bewust en onbewust continu met iedereen die aan tafel zit (yes, zelfs je opa).
 • Je staat elke dag extra vroeg op om voor het kerstontbijt nog even te gaan sporten, zodat je daarna ‘mag’ zondigen.
 • Je neemt niets van al het lekkers, knaagt op een blaadje sla terwijl je verzucht hoe vol je al zit en je kijkt met lede ogen en plaatsvervangende schaamte naar je schransende medemens zonder discipline.
 • Of: Je kijkt al weken uit naar de feestdagen, want nu MAG het eindelijk. Waardoor je op het kerstdiner aanvalt alsof je 30 dagen Expeditie Robinson achter de rug hebt en veel te veel eet. Want: ‘in januari gaan we wel weer gezond doen!’

‘HOHOHO’ tegen alle dieetpraat!

Laten we het TOTAAL anders doen dit jaar.
Vrij, zonder stress, zonder schuldgevoel en luisterend naar je lichaam.
Zonder vreten en mét heerlijk alles mogen eten!

Dit is hoe je VRIJ eet tijdens de feestdagen in 5 stappen!

 1. Alle dagen vóór, tussen en NA de feestdagen eet je ook alles wat je wilt. Alles mag, elke dag en elke minuut weer.
 2. Elke keer dat iemand begint over diëten, afvallen en nieuw wetenschappelijk bewijs voor een écht gezonde lifestyle neem jij nog een lekker kerstkransje/ oliebol vanuit de volle overtuiging dat het pas écht wetenschappelijk bewezen is om naar jouw lichaam te luisteren.
  2A: En vooral ook zodat je je mond vol hebt als iemand aan je vraagt wanneer jij weer op dieet gaat. HOHOHO tegen alle dieetpraat!
 3. Bij elke gang, elk koekje en elke suikerkorrel die je aangeboden krijgt hoef je alleen maar te bedenken: ‘Is het lekker?’ En ‘Heb ik er zin in?’ Bij twee keer JA, doen!
  3A: Bij twijfel, óók doen!
  3B: Als je ongewild toch opvangt dat er 4 pakjes roomboter in zitten, neem je nog een stukje terwijl je zegt ‘Mmmmm, nóg lekkerder!’
 4. Oja, en ondertussen beweeg je alleen als dat goed voelt. Bijvoorbeeld om van de tafel naar de wc te lopen en weer terug. Omdat je weet dat je deze dagen (of ever) NIETS hoeft te doen om te compenseren voor de calorieën die je eet.
 5. Elke keer dat je toch weer aan het rekenen, vergelijken of tellen bent geslagen, kijk je eens bewust om je heen. Met ogen van liefde. Zie je weer wie er om je heen zitten. Zie je in de ogen van iedereen liefde en licht weerspiegeld.

Moeiteloos je ideale gewicht bereiken & behouden!

Jij bent de creator van jouw werkelijkheid.
Jij kunt ervoor kiezen om in strijd te blijven en je continu schuldig te voelen over alles wat je eet. Je kunt er ook voor kiezen om moeiteloos je ideale gewicht te bereiken en behouden, zelfs tijdens de feestdagen. Beter gezegd: JUIST tijdens de feestdagen. Als je elke dag alles mag eten wat je wilt en luistert naar je lichaam hoef je never nooit niet na te denken.
Als je elke dag vrij eet, voelt elke dag als een feestdag! Hoef je je never nooit niet schuldig te voelen. En hoef je never nooit niet bang te zijn om dik te worden. Geloof in vrij eten, geloof dat alles mag, vertrouw op je lichaam en EET gewoon lekker.
Dan bereik en behoud je moeiteloos je ideale gewicht. Dat is pas écht wetenschappelijk bewezen. Hoe dit werkt lees je in dit artikel.

En laat dan de rest van de tijd samen gaan over liefde, samenzijn en dankbaarheid.
Over helemaal jezelf mogen zijn.
Zodat er weer ruimte komt voor waar de feestdagen écht om gaan. Waar leven echt om gaat. Liefde. Vrijheid. Vrede.
Zodat je ineens weer kunt luisteren naar de mensen om je heen en hun liefde kunt voelen.
Zodat je kunt stralen als nooit tevoren.
Als dat geen Kerstgedachte is…!

In de onderstaande podcast-aflevering deel ik nog meer inspiratie over vrij eten en leven met de universele wetten tijdens de feestdagen (oftewel: elke dag ;-)). Met o.a. hoe je omgaat met ongevraagd advies van anderen en hoe jij toch op jouw fijne manifestatie frequentie kunt blijven zingen. HAPPY HOLIDAYS!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *