Er is een vuur dat leven geeft - Sofiana.nl

Er zijn twee soorten vuur.
Er is een vuur dat leven geeft, dat voedt en transformeert.
En er is een vernietigend vuur van dood en verderf dat zich als een lopend vuurtje verspreidt om alles wat waarachtig is te vernietigen. Jij weet, voelt en ziet het onderscheid, maar je weet ook dat de meeste mensen op aarde maar één soort vuur kennen.
Je weet dat dit vernietigende vuur rigoureus brandt. Je weet dat vuur hele huizen in de as kan leggen, lichamen kan verwoesten en heel erg pijn kan doen als het ongecontroleerd om zich heen kan grijpen en niet geblust wordt.
Eigenlijk weet iedereen dit diep vanbinnen, het is een natuurwet.
Maar op de één of andere manier zijn de meeste mensen dit vergeten.

Bijna niemand heeft weet van dit schadelijke vuur. De meeste mensen geloven dat vuur er is om hen te verwarmen en gaan ervan uit dat vuur enkel wordt gebruikt voor hun welzijn. Ze geloven wat ze op school en vanuit duizenden jaren aan generationele conditioneringen over vuur hebben geleerd, namelijk: dat het waardevol is, nodig is voor hun overleven. Dat het veilig is, goed onderzocht wordt hoe het gebruikt moet worden en dat de wetenschappers die zich met vuur bezighouden vanuit de puurste intenties werken, zonder dubbele agenda’s of financiële belangen. Elke dag op het nieuws zien ze ook dat het vuur veilig is, zelfs kinderen mogen onbezorgd spelen met vuur.
De meeste mensen zijn er bovendien van overtuigd dat dit vuur juist nodig is om zichzelf en anderen te beschermen.
Het vuur zou namelijk heel krachtig zijn om een virussen en andere ziektes uit te roeien en iedereen gezonder maken. En dat wil iedereen, toch? Zeker nu er verteld wordt dat er een heftig virus de ronde doet. Beter het zekere voor het onzekere nemen, toch? Baat het niet dan schaadt het niet, want vuur is veilig.

Dus, deze mensen kopen lucifers, brandhout en benzine en kiezen er uit vrije wil voor om zichzelf en hun kinderen in de fik te zetten. Misschien overleeft hun fysieke lichaam het nog een tijdje, misschien niet. En als ze na een tijdje ziek worden, zullen ze nooit geloven dat het door het vuur kwam. Dat komt niet eens in hun hoofd op, omdat ze hebben geleerd dat dat niet kan.
En hoe meer vuur ze gebruiken, hoe minder ze zelf kunnen nadenken en beslissen. Het vuur beslist voor hen.
Wat de mensen niet weten is dat ze met het gebruiken van dit kunstmatige vuur hun eigen innerlijke vuurtje steeds meer doven. Dat zie en voel je misschien niet meteen, maar al snel zul je zien wat dit betekent. Er zullen steeds meer mensen kunstmatig vuur maken en verspreiden om originaliteit en alle herinneringen aan wezenrijke verbindingen te vernietigen. Huizen zullen branden. Kinderen zullen branden. Levens zullen verwoest worden. Zielen en hartsverbindingen zullen in rook opgaan.

Als we er van een afstandje naar zouden kijken, zouden we die mensen waarschijnlijk gek vinden. Sektarisch, zouden we het vinden. Hoe kunnen ze zo slaafs geloven wat de autoriteiten zeggen? Hoe zien ze niet in dat dit echt heel schadelijk is voor henzelf en hun kinderen? Hoe kunnen ze zover bij hun wezenlijke natuur zijn afgedreven dat ze zijn vergeten hoe ze hun zelfhelende vuurtje kunnen aanzetten en wat werkelijke gezondheid is? Hoe kunnen ze zijn gaan geloven dat ze een deel van zichzelf moeten vernietigen om zichzelf en de mensheid te redden? Van een afstandje is het tenenkrommend en mensonterend om naar te kijken. Maar als we er middenin zitten, is het veel lastiger om onderscheid te maken en te zien wie de sekteleden zijn en wie de leiders en waar het verbindende vredesvuur overgaat in een kunstmatige, snel om zich heen grijpende ontembare bosbrand gericht op destructie.

Nu sta jij, als ontwaakt wezen voor een krachtig dilemma.
Jij kent diep vanbinnen een diepe waarheid over de werking van het Universum en de werkelijke reden van ons bestaan. In jouw dagelijks leven doe je uren onderzoek naar kwantumfysica en de oorsprong van ons bestaan en de werkelijke natuur van ‘vuur’ zoals we dat hier kennen. Het is alsof je steeds meer herinnert van een diepe, oeroude wijsheid die niet alleen de jouwe, maar de onze is. Ineens kun je allerlei fenomenen die de reguliere wetenschap niet kan verklaren, heel logisch uitleggen, omdat je het grotere plaatje kunt vasthouden. Jij bent een sterrenkijker en je ziet wat er werkelijk aan de hand is.

Je hebt intrinsiek weet van bepaalde natuurwetten en informatie, bijvoorbeeld over vuur.
Je weet dat er twee soorten vuur zijn, ook al zegt de wetenschap dat er maar één is. Jij weet beter.
Jij hebt een multidimensionele kijk op de werkelijkheid en kunt het grotere plaatje zien.
Jij weet hoe vernietigend hetgene is dat hier op aarde ‘vuur’ wordt genoemd.
Stel je voor dat je met alles wat je weet langs een huis loopt waar een onschuldig kind ligt te slapen, terwijl je ziet dat zijn vader de fik in het huis zet. Met de beste intenties, uiteraard en vanuit ‘vrije wil’. Maar jij weet dat het schadelijk is en wat er met deze kinderen en ouders zal gebeuren. Wat doe je dan? Ren je het brandende huis in en red je het kind?
Probeer je de ouders tegen te houden, tegen beter weten in?
Ga je schreeuwen, roepen of vechten? Zet je misschien jezelf in de fik om tegen beter weten in de aandacht te trekken, wetend dat je er ondertussen zelf aan onderdoor zult gaan?

In ‘real life’ is het een no brainer, toch? Als je een brandend huis ziet met een kind erin dan ren je naarbinnen om het kind te redden. Sterker nog, het zou moreel verwerpelijk zijn om niets te doen.
Maar stel je voor in dit hypothetische voorbeeld dat de ouders je bij de voordeur tegenhouden, omdat het hun eigen keuze is? Omdat het wetenschappelijk bewezen is dat dit werkt? Omdat ze weer lekker chill op vakantie willen, dus dat dit nou eenmaal maar moet (ja I know, dit hypothetische voorbeeld klinkt vergezocht, in real life zal het nooit zo ver komen, toch…..)?
Omdat ze geloven dat ‘een autoriteit’ nooit iets zal aanmoedigen wat schadelijk is voor de gezondheid?
En wat nu als de politie jou opsluit, omdat jij mensen probeert te redden?
Wat nou als ze jóu besproeien met benzine en je in de fik zetten, omdat je anders een gevaar bent voor de samenleving?

Vechten heeft geen zin, ze laten je niet binnen. Overtuigen heeft geen zin, als het hele fundament van de werkelijkheid waarover je spreekt totaal anders is. Jezelf in de fik zetten omdat iedereen het doet, ook al weet je beter, dat is al helemaal niet oké.
En in het hele gevecht tegen kunstmatig vuur loop je zelf alleen maar onnodig risico op brandwonden en schade aan jouw eigen innerlijke vuur. En dat wil je niet, want je bent nodig, nu. Je hebt wel degelijk een morele verantwoordelijkheid om in actie te komen en die kinderen (first en foremost die van jezelf) te redden. Maar dat hoeft niet verdedigend, vechtend en schreeuwend.
Je kunt jouw wijsheid en kennis delen op een constructieve, bemoedigende manier die harten laat knetteren en vonken van creatie laat ontstaan.

Dit is de moreel verantwoordelijke optie, die ik iedereen van harte aan kan bevelen.
Hypothetisch gezien he, want het blijft een vrije keuze, ook al is het een keuze voor vernietiging.
En alleen jij bent verantwoordelijk voor de keuze die je maakt.
Dit is de optie om zélf  jouw innerlijke vuurtje extra hard te laten branden.
Dit is het échte vuur, waar in mythes (die vaak meer waarheid bevatten dan welk wetenschappelijk paper dan ook) over gesproken wordt en waar alle mensen diep vanbinnen naar verlangen.
Het is het vuur van het hart en het pulseert in gouden vlammen vol potentie.
Dit is het vuur wat je beweegt in de richting wat klopt.
Het is een vredesvuur, niet vernietigend en pijnlijk, maar transformerend en voedend.
En als je jouw vuurtje diep vanbinnen aanzet, dan verspreid je overal waar je gaat en op elk moment vonkjes van hoop, liefde en wezenrijke kracht.
Vrije vonken vuren waar je ook gaat.
Mensen jong en oud en overal en nergens zullen hun hoofd omdraaien.
Ze zullen hun hart aan die van jou willen warmen.
Zelfs als ze het zelf niet doorhebben, laat staan geloven.
Het voedende, transformerende vuur van liefde vonkt waar je gaat. Het knispert en knettert.
Er zullen vonkjes overspringen van hart tot hart.
Er zullen vuurtjes aangewakkerd worden in zelfs de meest koude harten.
En zo zullen steeds meer harten én lichamen weer in lichterlaaie komen te staan.
En zo zal échte wezenlijke vrijheid en gezondheid zich als een lopend vuurtje verspreiden over de wereld.

En ja, als dit hypothetische voorbeeld zich voltrekt, zullen we wellicht straks terugkijken op een gigantische vernietiging, want het kunstmatige vuur is groots en ongebreideld.
Misschien gaan er heel veel lichamen in rook op. Maar gelukkig weet jij ook dat bij de meeste dan alsnog het vuurtje aan zal gaan.
Er is maar één vonkje voor nodig om in een nanoseconde alles te herinneren wat ze waren vergeten in hun tijd op aarde en op te gaan in de oneindige vonk van bewustzijn die ze altijd al waren.
Maar dan hebben wij wel te vuren, nu. Groots en vurig. Trouw en oprecht.
Alleen door ons innerlijke vuur nu te ontsteken als nooit te voren kunnen we de vernietiging stoppen.

Dus, zet je hart in vuur en vlam.
Zet je vuurtje niet lager door mee te gaan in verdeeldheid, verhalen en kunstmatige misleidende vormen van vuur buiten jezelf.
Voed je innerlijke vuur.
Wees de originele vlam. De eerste vlam. De vlam van creatie.
Je bent hier om de wereld in vuur en vlam te zetten.
Om alles te verbranden wat niet écht is.
Laat het branden, laat het vuren, vernietig al het verderfelijke in jezelf en in de buitenwereld.
Zodat er een voedende voedingsbodem ontstaat voor een nieuwe aarde.
En ja, het is jouw verantwoordelijkheid om het kunstmatige vuur en al het lijden dat het veroorzaakt te stoppen.
Zeg nee als je nee voelt. En laat het een vurige nee zijn.
Een voedende nee. Een nee vol vonken van vrijheid, vrede en verbinding.
En zeg ja als je ja voelt. Ja voor samen.
Ja voor groots. Ja voor liefde. Ja voor gezondheid
Ja voor verbinding.
Ja voor vrede.

En zo vormen we samen één groots vredesvuur.
En ook al kun je het soms even niet voelen of zien, weet dat dit vuur al oneindig groots is, nu.
Niets of niemand kan ons vuur ooit nog doven.
Wij zijn het vuur. Jij bent de oorspronkelijke vlam.
Her-inner. Knetter. Vuur. Vonk.

Wees het vuur dat leven geeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sofiana.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches