Een ode aan de eetbui! - Sofiana.nl

Wat als de eetbuien er gewoon mogen zijn? Wat als je niet meer hoeft te vechten of ‘hard moet werken’ om een bepaald resultaat te bereiken? Sterker nog, wat als je überhaupt niet éérst een bepaald resultaat hoeft te bereiken voordat je je succesvol, gezond, geliefd, ‘normaal’ of mooi mag voelen? Want: hoe harder je best doet, hoe verder weg de uitkomst die je zo graag wilt bereiken…Het is WET (meer over de universele wetten lees je hier).

Wat nou als het niet weg hoeft? Wat nou als je het allang goed doet? Als het al goed ís? Wat nou als jij het allang kunt, gewoon lekker eten en lekker leven. Zonder daar iets voor te hoeven doen, iets te hoeven presteren, iets te hoeven bereiken. De enige manier om te komen waar je zo graag wilt zijn (vrij, zonder eetbuien en zonder stress over eten) is om het NU al te voelen. Niet pas als je die kilo’s/ eetbuien/ … kwijt bent. Niet pas als je éérst dit of dat. Nee, gewoon NU. Zonder enige controle of zekerheid dat je ‘daar’ überhaupt ooit komt.

We hebben helemaal geen controle! Zodra je dat gaat doorzien en gaat LEVEN, de controle uit handen gevend aan het universum en iets wat groter is dan jij…kom je zoveel makkelijker waar je wilt zijn. Omdat je nergens heen hoeft, niets hoeft anders. Alles IS er al.
Ga nu dingen doen zodat je de overvloed ervaart die er al is. Ga nu al dingen doen zodat je de vrijheid kunt voelen die er nu al is. Ga gewoon lekker eten waar je zin in hebt, óók als je net een eetbui hebt gehad, zodat je de ontspanning en de vrijheid nu al kunt voelen!

Wist je dat je gedachten en gevoelens (over wat je eet, of wat je lééft) ZO veel belangrijker zijn dan wát je eet (of doet)? Terwijl we denken dat het tegenovergestelde waar is. We geloven dat het normaal is, op dieet gaan en ‘letten op ons gewicht’. Iedereen doet het toch? We zijn gaan geloven dat het dé waarheid is. Dat dik lelijk en ongezond is. Dat taartjes je dik maken en héél ongezond zijn. Dat je toch echt moet opletten wat je in je mond stopt. Maar wat nou als het niet waar is? Het is maar net wat je wilt geloven! Wat voelt fijner? Geloven in de mening van het voedingscentrum, de massa en alle belemmerende overtuigingen waarmee we worden omringd? Of geloven in liefde, geloven in de kracht van je gedachten, de kracht van woorden en de onvoorwaardelijke kracht van het universum, waarmee we nog veel krachtiger worden omringd?

Laat de eetbuien en de terugvallen signalen zijn. Signalen dat je niet eet & leeft zoals je werkelijk bent. Je bent niet een loser of iemand zonder ruggegraat als je een eetbui hebt. Je bent net zo min een loser of gek als je burn-out, depressief, (eet)verslaafd of domweg ongelukkig bent. Je bent in de war geraakt. Omdat je bent vergeten wie je werkelijk bent. Omdat je niet hebt geleerd dat dat óók mag, en hoe fijn het is. Om jezelf te zijn en alleen maar te doen en te eten wat je écht wilt.

Dus, hierbij een ode aan de eetbui en alle equivalenten ervan! Eet, loop en leef DWARS door de ja-maars heen. De ja-maars van angst, de ja-maars van ego. Ga keuzes maken die kloppen met wat je in je hart voelt. Misschien tegen alle verwachtingen van anderen (en van jezelf) in, tegen alles in waarvan je dacht dat waar was. Stap in het niet-weten en het WEL eten. Laat een terugval een meevaller zijn. Een terugval is NIET een teken dat je ‘terug bij af’  bent! Elke keer weer ben je een stapje verder, een trede hoger, of een laag dieper. Omdat het je elke keer dieper laat her-inneren. Omdat je elke keer makkelijker signaleert dat je weer aan het streven bent. Dat je niet aan het eten & leven bent zoals je écht bent. Laat elke ‘terugval’ maken dat je telkens weer de VRIJE val maakt. In het onbekende, in je ware zelf. In jouw ultieme leven. Laat je maar vallen, het grote onbekende in. Laat je maar opvangen en dragen door Liefde.

Maak de vrije val, duikel en zweef. Tot je opeens in Leven bent geland. Voel je vrij, ervaar overvloed, geluk, gezondheid en vrijheid op alle gebieden van je leven. En dan ineens lijken die eetbuien van vroeger, of die resultaten die je vroeger perse ‘moest’ bereiken ineens een vage, nare droom. Omdat je je bijna niet meer kunt voorstellen hoe dat was, in die gevangenis van ego. Omdat je elke dag vrij, ontspannen en verbonden mag voelen. Je mag stoppen met streven, strijden en keihard werken om iets te bereiken. Zodat je eindelijk kunt bereiken wie je écht bent. Nu. Liefde, vrijheid en overvloed. Het is wie je bent! 

Deze tekst is een bewerkte uitwerking van de bijbehorende Podcastaflevering. Deze beluister je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sofiana.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches