Een nieuw geluid - Sofiana.nl

EEN NIEUW GELUID

Ik zal je eerlijk bekennen: ik schijt in m’n broek bij het idee dat ik mijn social media kanalen live zet… Al wekenlang stel ik het uit. Toegegeven, ik ben flink ziek geweest, maar er waren ook dagen dat ik urenlang probeerde om iets heel kleins op m’n site ‘perfect’ te krijgen. Dat was dan ineens héél belangrijk, zonder die aanpassing kon ik natuurlijk écht niet live gaan, zo maakte ik mezelf wijs. Andere keren zei ik tegen mezelf: ‘wie denk je nou dat je bent? Je zit thuis met een burn-out en bent nog niet eens aan de slag als coach. Je weet ook helemaal niet hoe je dat gaat doen, of wanneer precies. Wat zullen mensen wel niet denken?’

Totdat ik even rustig ging zitten. Ik vroeg mezelf af waarom ik zo aan het uitstellen was en zo lelijk tegen mezelf praatte. En het antwoord was natuurlijk: ANGST!
Angst om te falen, maar veel en veel meer nog angst om te stralen. Immers, als ik deze stap zet en mijn verhaal deel, ga ik in het licht staan. Iedereen kan me zien en gaat er iets van vinden. Mijn verhaal over vrij eten bijvoorbeeld zal veel weerstand oproepen in een wereld waar fitgirls het voor het zeggen hebben, iedereen op dieet is en dik zijn wordt gezien als persoonlijk falen. Maar tegelijkertijd is dat dus precies waarom ik mijn verhaal moet delen. Ik kan niet anders meer. Als ik andere mensen wil helpen, móet ik mijn verhaal delen en met de billen bloot (let wel: échte billen dus, met putjes en striae!). Het zal niet makkelijk zijn, maar ik heb er alles voor over om te voorkomen dat anderen door dezelfde hel moeten gaan als ik.

Dus, hier ben ik!
Ik ga in het licht staan, omdat het nodig is.
Er is een nieuw geluid nodig. Een geluid van vrijheid, verbinding en liefde.
Dat geluid wil ik van de daken schreeuwen en met iedereen delen.
Ik ben verre van perfect, mijn site en pagina’s zijn niet af en ik ben ‘nog niet eens’ een coach. Maar ik heb genoeg te vertellen, ik geloof in mezelf en ik weet dat er mensen zijn die willen luisteren.

Zoals de mannen van 365 dagen succesvol me geleerd hebben: als ik wacht tot ik er klaar voor ben, wacht ik de rest van mijn leven. Dus…ik wacht niet langer!
Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Delen is helen !